Kultúra

2010.08.10. 16:01

Fekete lakkcipők - Gyermek- és ifjúsági táncfesztivál kezdődött

Zánka - Latin dallamok, csillogó szoknyák, kopogó táncoscipők a gyermek- és ifjúsági központ sportcsarnokában, ugyanis megkezdődött a XVI. Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Táncfesztivál, valamint az I. felnőtt B, A kategóriás standard-latin táncverseny.

Kiss Nikolett

A hatnapos rendezvényt a 6-18 éves és felnőtt versenytáncosok számára rendezik meg standard és latin-amerikai táncokban.

A Magyar Táncsport Szövetség szakmai támogatásával első alkalommal 1995-ben rendezték meg a versenyt, amely már akkor is az ország legnagyobb ifjúsági pontszerző versenyének számított.

A rendezvény szakmai rangja és népszerűsége évről-évre nőtt. A benevezett párosok létszáma az elmúlt 15 év alatt hatszorosára emelkedett. Míg 1995-ben 118 páros vett részt a rendezvényen, addig tavaly több mint 600 pár táncolt a parketten.

Az idén is csaknem ugyanennyi versenyző páros mutatja be tudását latin és standard táncokban. A táncsportban a versenyzők magasabb osztályba jutásának feltétele pontszámokban meghatározott. A pontokat különböző versenyeken lehet megszerezni, az ott elért eredmény alapján.

A zánkai versenyt a Magyar Táncsport Szövetség hivatalos versenykiírásában a kezdetektől kiemelt pontszerző versenynek minősítette, ami egyúttal rangot is jelent a különböző versenyek sorában.

A táncfesztivál zárásaként augusztus 15-én 19 órakor a gálaesten színre lépnek nemcsak ennek a versenynek a legjobbjai, hanem országos bajnokok, európai és világbajnoki helyezettek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!