Kultúra

2010.11.25. 17:51

Csillagként világítanak

Balatonfüred - Akik sokakat tanítanak, világítanak, mint a csillagok. Tudjuk, minden nemzet jövője az iskolapadban dől el, ezért különösen fontos a pedagógusok munkájának elismerése és tisztelete - vélekedett dr. Bóka István a városban rendezett pedagógus emlékdiploma átadón.

Martinovics Tibor

A polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, az 50-60 éve tanítani kezdő pedagógusok sok esetben ideálisnak egyáltalán nem nevezhető körülmények között végezték munkájukat, mégis mindvégig a gyermek volt számukra a legfontosabb. Helytállásuk a ma még aktív tanítóknak szolgál példaként. - Ma a több lábon állás a legfontosabb, több nyelvet kell ismerni, nem árt a több diploma, több szakma, ezért most az a legfontosabb, hogy a pedagógusok tanulni tanítsák meg a diákokat - fogalmazott Bóka István. 
 

A polgármesteri hivatalban rendezett ünnepségen Balogh Ibolya, a Bem József Általános Iskola nyugdíjas tanítónője arany oklevélben, Szöllősy Lajosné és Felföldi Dezső, a Radnóti Miklós Általános Iskola volt tanárai gyémánt oklevélben, míg a hatvanöt évvel ezelőtt diplomát szerző Glatz László, aki szintén a Radnóti iskolában tanított, vas oklevélben részesült. Az ünnepségen a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai adtak műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!