Kultúra

2010.11.15. 08:57

Önkéntes munka

Zirc - Központi támogatás nélkül is nagy sikerrel rendezték meg szombaton éjjel a Múzeumok őszi éjszakája programot a város kulturális intézményei.

Napló Online

Tavaly még a kulturális kormányzat segítette az attrakciót, de idén pénzhiányra hivatkozva lefújták a rendezvényt. A zirci intézmények mégis összefogtak és megnyitották kapuikat szombaton éjfélig. Bittmann Angéla, az apátság idegenvezetője főleg kisgyermekes családoknak mesélhetett a bazilika történetéről, a freskók helyreállításáról, a két orgona sípjairól. Nagy volt a forgalom a természettudományi múzeum épületeiben is.

Az apátsági Sarok Galériában erre az alkalomra időzítették a madarak téli életéről és a madáretetőkről készített mikrotárlatot. A múzeum új épületében Márton-nap, a libák és az újbor jegyében zajlott az este, kézműves foglalkozásokkal, versek, mesék felolvasásával, tangóharmonika-játékkal, a Margaréta Dalkör, a Zenergia együttes és a Bézs trió műsorával szórakoztatták a betérőket.


Az Országos Széchényi Könyvtár Reguly Antal Műemlék Könyvtárában a kiállítások megnyitása mellett rendhagyó borbemutatót rendeztek, melyen Németh Gábor igazgató Széchenyi István borral kapcsolatos írásainak felolvasásával színesítette a badacsonyi Borbély Családi Pincészet borainak bemutatóját, kóstolóját. A központi támogatás nélkül megtartott zirci rendezvény fedezete többségében a dolgozók önkéntes munkája volt.


A Bakonyi Természettudományi Múzeum, a ciszterci apátság, a Reguly Antal Műemlék Könyvtár, a városi könyvtár és művelődési ház vendéglátóhellyel, ajándék- és kegytárgybolttal kiegészülve kínált saját erőből különleges, éjszakába nyúló programot, hogy még több érdeklődő ismerje meg kiállításaikat, programjaikat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!