Kultúra

2010.11.24. 11:16

Segítő kezek - Jótékonysági előadás és vásár

Balatonfüred - A Széchényi Ferenc Kertészeti Szakiskola diákjai és tanárai Segítő kéz címmel jótékonysági előadást valamint vásárt rendeztek a vörösiszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére. További két estet tartanak majd, a bevételt a devecseri és a kolontári önkormányzat számlájára utalják át.

Martinovics Tibor

- Úgy gondoljuk, hogy egy oktatási intézménynek nem csupán a tananyagot kell átadnia a diákoknak, hanem alakítania kell a szociális érzékenységüket is. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a diákok részvételével jótékonysági esteket tartsunk. Az ötlet Lukács Judit tanárnőtől származik, ő választotta ki a fellépő diákokat is, akik nagy lelkesedéssel csatlakoztak a kezdeményezéshez - válaszolt érdeklődésünkre Szigethi Csaba az iskola igazgatója, akitől megtudtuk az iskola egyik diáklánya a vörösiszap sújtotta területről, pontosabban Somlóvásárhelyről származik.

Az Arácsi Népházban rendezett esten mintegy ötven diák lépett fel, szavaltak, énekeltek, táncoltak, és kisebb koncertet adott az iskola tanulóiból és pedagógusaiból álló zenekar. Ugyanezt a műsort e hét szerdán a füredi-, csütörtökön pedig a zánkai közösségi házban is előadják a diákok.

- Nem szabtuk meg a belépők árát, önkéntes alapon, mindenki annyit fizet értük, amennyit jónak lát. Itt elsősorban a gesztus a lényeg - vélekedett az iskolaigazgató. Az előadások mellett jótékonysági vásár is várja az érdeklődőket, ezen az iskola tanulói által készített kisebb emléktárgyak illetve az intézmény számára felajánlott könyvek vásárolhatók meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!