Kultúra

2010.12.15. 11:22

Megjelent a 2011-es Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Szerdán kerültek a boltokba a felvételiben nagy segítséget nyújtó kék könyvek. Az úgynevezett kék könyv célja, hogy bemutassa a magyar felsőoktatás képzéskínálatát, és segítse a jelentkezőket a számukra leginkább megfelelő pálya kiválasztásában.

MTI

December 15-én jelentek meg a kék könyveknek is nevezett Felsőoktatási felvételi tájékoztatók.

Az egyik az érettségizetteknek, a másik kiadvány pedig a diplomásoknak szól. A végzős középiskolásoknak az előbbire van szüksége, hiszen ez a könyv tartalmazza a szükséges információkat valamennyi induló képzésről (alap-, egységes, osztatlan és felsőfokú szakképzés), s az ezeket meghirdető intézményekről.

A magyar felsőoktatási rendszerről is olvashatnak a diákok ebben a kiadványban, illetve részletes leírást találnak a felvételi eljárás szabályairól, tudnivalóiról. A Felvételi tájoló 2011  hasonlóan a többi kiadványhoz december 15-én került a boltokba.

Ebben részletesen leírás található a magyar felsőoktatás 14 képzési területének összes alapszakáról, valamint lehetőségekről, így a mesterszakos továbbtanulásról és a diploma utáni elhelyezkedési esélyekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!