Kultúra

2011.01.06. 16:14

A MÚOSZ a médiatörvények felfüggesztését kéri az uniós vizsgálat lezárásáig

Budapest - Elkerülhetetlennek tartja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), hogy az Európai Unió vizsgálatának lezárultáig függesszék fel a médiatörvényeket - írják a szervezet elnökségének az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

MTI

Ebben úgy fogalmaznak, hogy a MÚOSZ messzemenő helyesléssel nyugtázza Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát, hogy "amennyiben az Európai Unió szükségesnek tartja", megtörténik a "széles körben éles kritikával, elutasítással" fogadott médiatörvények felülvizsgálata.
   
Az írásban annak a meggyőződésüknek adnak hangot, hogy az uniós észrevételek alapján - amennyiben az érdemi változások a szakmai egyeztetéseket és a társadalmi párbeszédet követően történnek - Magyarországon is érvényesülhetnek a véleménynyilvánítás és a sajtószabadság európai normái, az európai "játékszabályok".
   
Mindezek alapján a MÚOSZ - mint fogalmaznak - magától értetődőnek, egyben az Európai Unió vizsgálatának lezárulásáig elkerülhetetlennek tartja "a nyilvánosság és a média szabadságát korlátozó, egymással összefüggő törvények hatályának felfüggesztését".



További hírek a médiatörvényről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!