Kultúra

2011.01.18. 14:15

Együtt báloztak az iskoláért Ajkán

Ajka - Az idei évben először együtt bálozott szombaton a Fekete-Vörösmarty Iskola mindkét városközponti épületének Szülői Közössége.

Tóth B. Zsuzsa

A hagyományos jótékony célú mulatságot eddig külön-külön rendezték a két épületben tanuló diákok szülei, sőt, harmadik, padragkúti épület egy újabb bállal búcsúztatta rendszeresen a telet. Utóbbiak a földrajzi távolság miatt idén is külön mulatnak, a városközpont két, egymáshoz közel fekvő épülete diákjainak szülei azonban már együtt. Annál is inkább, hiszen több olyan család van, ahol az egyik gyerek az egyik, a másik pedig a másik épületben tanul, tehát a szülők mindenütt érdekeltek.

Most a hozzávetőlegesen ezer diákhoz tartozó 250 felnőtt családtag együtt mulatott a Kaszinóban. A vendégeket Gerencsér Hilda igazgatónő köszöntötte, méltatva jó szándékukat, hogy részvételükkel is segítik az intézményt. Hiszen, mint azt hangsúlyozta szokás szerint az idén is a gyerekekre fordítják a báli bevételt. A belépőjegyeken és a támogató jegyeken túl a tombola bevételét is. Egyébként a meglepetés ajándékokat minden évben lelkesen gyűjtik a szülők és ők, valamint a vállalkozók, támogatók sem szűkmarkúak, ha a gyerekekről van szó.

A korábbi években a báli bevételből vásároltak például technikai felszereléseket, de arra is volt példa, hogy az erdélyi testvériskolát támogatták. Idén a két épülethez tartozó játszóterek bővítése a cél, erre háromszázezer forint körüli összeget költhetnek majd. A bálon fellépett a gyerekek tánccsoportja a hagyományos Palotással, és szalagos táncot is bemutattak a diákok, majd szokás szerint az Adrenalin együttes húzta a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!