Kultúra

2011.01.14. 16:10

Nyilvánosságra hozták a keresztféléves képzések ponthatárait

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárait pénteken délután a felvi.hu honlapon. A sikeresen felvételizők az Oktatási Hivataltól és a felsőoktatási intézménytől is kapnak írásbeli értesítést.

MTI

A mostani keresztféléves felvételi eljárásban minden eddiginél többen nyújtottak be jelentkezést: csaknem 7500 diák összesen 15.590 helyre jelentkezett a tavaly november 15-i határidőig. A jelentkezők csaknem háromnegyede (71 százaléka) mesterképzést választott, 15 százalékuk felsőfokú szakképzés, 14 százalékuk pedig alapképzés mellett tette le a voksát.

A ponthatárok pénteki megállapítása után az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre vonatkozóan besorolási döntést hoz, és erről írásban értesíti a jelentkezőket is. Ez az besorolási határozat tartalmazza, hogy a jelentkező felvehető-e bármely általa megjelölt képzésre, és ha igen, melyikre, valamint tájékoztat a jogorvoslat lehetőségéről, módjáról is.
A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alapján az első olyan helyre nyert besorolást, ahol elérte a megállapított ponthatárt. Nem lehetett felvenni azt a pályázót, akinek a felvételi összpontszáma nem éri el a felvételi ponthatárt, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, vagy akinek az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal, de az egyéb jogcímen adható többletpontok nélkül számolt pontszáma nem éri el a jogszabályban meghatározott minimum pontszámot (alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben 200 pont, felsőfokú szakképzésben 140 pont).

 Sikeres felvételi esetén az illetékes felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld a jelentkezőnek, ez tartalmazza az esetleges további teendőket, a beiratkozás helyét, idejét.
Azok, akik jelentkeztek, de nem jutottak be egyik, 2011. februárban induló képzésre sem, az általános eljárásban újra próbálkozhatnak: február 15-ig ők is jelentkezhetnek a szeptemberben induló képzésekre.

Tovább a felvi.hu-ra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!