Kultúra

2011.02.14. 16:05

Sztárok a látványos műsorban

Veszprém - A HungarOperett társulata látványos műsorát mutatja be a megyeszékhelyen.

Balla Emőke

A HungarOperett társulat céljául tűzte ki a hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését és népszerűsítését. Kollár Péter Erik - az egykori Interoperett táncos-komikusa - és társulata megálmodta a HungarOperettet, népszerűsítve ezzel a műfajt. A híres bécsi és budapesti újévi gálakoncertek sikerét alapul véve, a Hungar-Operett társulata úgy döntött, hagyományteremtő szándékkal gálakoncertet szervez, kitűnő szólistákkal, nagy zenekarral, tánckarral, pazar látványvilággal, közel 200 jelmezzel és sztárvendéggel.
 
Az esten részletek hallhatók Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Huszka Jenő, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Strauss, Brahms, Offenbach műveiből, így a Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből, a Bajadérból, A víg özvegyből, a Cigányszerelemből, a Mágnás Miskából, a Mária főhadnagyból, a Csókos asszonyból és a Denevérből. A humort, vidámságot, romantikát, fülbemászó dallamokat nyújtó revüben a szólisták mellett közreműködik a HungarOperett szimfonikus zenekara és tánckara, a show sztárvendégei: Kállay Bori és Virágh József.

A farsangi operettgála február 19-án, szombaton este hét órakor lesz a városi művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!