Kultúra

2011.05.08. 06:35

Dalolás korhatár nélkül

Bakonytamási - A szombati nap folyamán ötödik alkalommal adott otthont Bakonytamási kultúrháza az Időskorúak Megyei Hagyományőrző Dalos Találkozójának.

Polgár Tibor

A rendezvényt évről évre elsöprő sikerrel szervezi meg a helyi Napsugaras Ősz Nyugdíjas Klub, és a vidám hangulatnak, az önfeledt éneklésnek ezúttal is csak a hazaindulás szabhatott határt. A dalos találkozóra tizennyolc énekes csoport érkezett Veszprém megye több pontjáról. A huszonkilenc produkció során közel háromszázhetven fellépőnek tapsolhatott a kultúrházat zsúfolásig megtöltő közönség, akik szólistákat és dalköröket láthattak, hallhattak a színpadon.

 

 

- A nyugdíjas klubokban rengeteg jókedvű, dalos embertársunk található, számukra szervezzük meg évente ezt a találkozót. A hozzánk érkező csoportokat elhelyezzük a település intézményeiben, ahol öltözőt biztosítunk számukra, majd szép sorban következnek a fellépések, közben pedig egy büfé és egy csárda is a jelenlévők rendelkezésére áll. A nap végén, miután lezajlottak a műsorok, egy rövid, összefoglaló értékelést tartunk. Ezt követően emléklapot adunk át a fellépő csoportoknak, akiknek rendező klubként egy kis ajándékkal kedveskedünk, végül megvendégeljük őket üdítővel, szendviccsel, süteménnyel – mondja mosolyogva Muhari Lászlóné, az eseményt szervező Napsugaras Ősz Nyugdíjas Klub elnöke.

 

 

A Bakonytamásiban tevékenykedő nyugdíjas klub vezetője hozzáteszi, az idősek nem csak dalolással teszik tartalmasabbá mindennapjaikat. Az éneklés mellett fellépnek tánc- és színjátszó csoportjaikkal, valamint túraversenyeken is megmérettetik magukat. A dalos találkozó Bakonytamási Község Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg, és az eseményen részt vett Paulics István, az Életet az éveknek Veszprém Megyei Egyesület vezetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!