Kultúra

2011.06.17. 20:10

Az út neheze ezután jön

Veszprém - Évekkel ezelőtt talán távolinak, irreálisnak tűnt a diplomaátadó napja. Péntek délután átvehették oklevelüket a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának végzett hallgatói.

Balla Emőke

Mérnök informatikusokat, műszaki informatikusokat, informatikatanárokat, programozó matematikusokat, gazdaságinformatikusokat, programtervező informatikusokat és villamosmérnököket köszöntött dr. Husvéth Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese.

A műszaki informatikai kar egyedi képzésével, tudományos teljesítményével és a tehetséggondozásával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a veszprémi intézmény tavaly "Kiváló egyetem" címet vehetett át.

A hallgatók megkapták a versenyszférában való boldoguláshoz vagy a továbbtanuláshoz szükséges alapokat.  Dr. Farkas Gyula, a kar nemzetközi innovációs partnere hangsúlyozta a fiataloknak: olyan újdonságot kell kitalálni, újat teremteni, amely megfelel a piac igényeinek. Az innováció útján kell haladniuk, a munkát élvezettel, örömmel végezni. Siklódi Levente veszprémi önkormányzati képviselő - aki maga is dolgozója és hallgatója az intézménynek - a város és az egyetem szimbiózisáról beszélt; a sikeresen, színvonalasan működő egyetem jelentheti a város jövőjét.

 

 

Dr. Friedler Ferenc professzor, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja beszédében kiemelte: a rövid távú célt, a diploma megszerzését elérték a hallgatók, a hosszú távú cél a sikeres szakmai életút. A végzett diákok szakmai nyelvismerettel, referenciával, a team-munka képességével rendelkeznek, rajtuk múlik, hogyan élnek ezután a lehetőségekkel, az út neheze most jön. - Ne feledjék, a legjobb állásokra nem szakembert, hanem embert keresnek. Legyen tartásuk, becsületük, éljenek a megszerzett műveltséggel! - mondta a dékán, aki azt is hangsúlyozta, elszántnak kell lenni a célok elérésében.

A diplomaátadó ünnepségen professor emeritus címet vehetett át  dr. Kozmann György egyetemi tanár, a középiskolai tanárok kitüntetésére létrehozott Pólya György-díjat Fejér Szabolcs, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára, Pro Scientia kitüntetést dr. Szirányi Tamás  egyetemi tanár. Dallos-Biró Viktória, aki meghatározó feladatokat lát el a kar kommunikációs tevékenységében, beiskolázási programjában, rendezvényeinek szervezésében, Kiváló munkatárs kiüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!