Kultúra

2011.06.02. 09:55

Indul a Pápai Játékfesztivál

Pápa - Nyolc helyszín, százhúsz program, Kiscsillag és Piramis koncert - pénteken veszi kezdetét a városban a huszonegyedik Pápai Játékfesztivál.

Polgár Tibor

Programok sokasága várja péntektől vasárnap estig a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket Pápán. Szinte lehetetlen felsorolni mi minden lesz, például papírsárkány-reptetés, játékvár, póni lovaglás, kalandfalva, miniolimpia, erős emberek országos versenye, gasztro-falu, tánc-lánc, amatőr művészeti bemutatük, koncertek, veteránmotor és amerikai autókiállítás és még sok minden más.

Idén is a várkert, a Szabadtéri színpad a kiemelt helyszíne a fesztiválnak, eső esetén a várkerti programokat a Petőfi Sándor gimnáziumban tartják. A Fő tér most a felújítási munkálatok miatt kiesik, de lesz másik nyolc helyszín. Százhúsz program, hatvan kitelepülő sátor, kilenc kiállítás várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat.

Pénteken délelőtt óvodapedagógiai szakmai konferenciát tartanak Pápán. Az esti hivatalos megnyitó előtt 18 órától modern-és társastáncokat láthat a közönség a JMK színháztermében, a Bajvívó téren Pápa Város Fúvószenekara koncertezik 19 órától. A fesztiváli menet 20 órakor indul a Bajvívó térről a Szabadtéri színpadig, ahol dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere megnyitja a háromnapos rendezvényt. Ugyanitt a Kiscsillag zenekar 21 órakor kezdődő koncertje zárja az első napot.

Információink szerint a játékfesztivált - a korábbiakhoz hasonlóan - tizenegy millió forintos költségvetésből rendezik meg. Az összegből csaknem két és fél millió forint támogatói felajánlás, és ezenkívül számos szervezet, vállalkozás természetbeli felajánlással segíti a rendezvényt, amit vasárnap este a kultikus Piramis együttes koncertje, majd pedig tűzijáték zár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!