Kultúra

2011.07.26. 10:13

Hellowood, avagy facsiga a völgyben

Vigántpetend, Kapolcs - Mire jó tizenöt kilométer fenyőléc? Lehet belőle például óriási csigát ácsolni, hogy ott dülleszkedjen Csórompusztán, mintegy jelképéül a völgynek, s bizonyítékul az építészek határtalan fantáziájának.

Németh F. Bernadett

A csigát és számos más fa installációt fiatal építészek, pontosabban építészhallgatók építették, akik a Hellowood fesztivál keretében ácsoltak a völgyben. A Wood fesztivál Dániából indult, ahol egy kreatív csoport három évvel először írt ki alkotói pályázatot ezer méter faanyag felhasználására. Idén ugyanez volt a feladat. Ezer méter fenyőléc állt az ifjak rendelkezésére, hogy fában fejezzék ki magukat. Tíz hazai egyetem építészeti karának ötven hallgatója egy hét alatt használta fel a 15 kilométer fenyőlécet. Mindez egy héttel a Művészetek Völgye előtt kezdődött.

A völgy nyitónapján a hatalmas csigát megkísérelték felemelni, de ez nem volt egyszerű feladat. A csiga ezért végül nem "ment" el a Malomszigetre, hanem onnan jöttek át a megnyitók: Márta István és Galkó Balázs vált a csiga szemévé. Az óriási puhatestű azóta ott pihen a Vigántpetendet és Kapolcsot összekötő út mentén, bárki megnézheti, többi, rendkívül izgalmas többi társával is: mintegy szabadtéri kiállítóterem érdekes darabjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!