Kultúra

2011.09.12. 19:40

Olajipari szakmérnököket képeznek az egyetemen

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara és a Mol Csoport harmadik alkalommal hirdette meg közös angol nyelvű képzését, melyre Európán túlról is vettek fel diákokat.

Balla Emőke

Az Olajipari ellátásilánc-optimalizáló szakmérnök képzésben a jelentkezők közül a tíz legjobb, különböző előképzettségű szakember vehet részt, szeptember 5-én elkezdődött számukra a tanév.

Dr. Bertók Botond, a műszaki informatikai kar egyetemi docense elmondta, speciális hiányszakmára képeznek hallgatókat, akiknek mindennapi tevékenysége a cég gazdasági versenyképességét meghatározza. Vegyészmérnöki, matematikai, informatikai és gazdasági végzettségű hallgatók jelentkeztek. Alács Lajos, a Mol Csoport SCM ellátási lánc igazgatója hangsúlyozta az erős elitképzés jelentőségét, a hallgatók többlépcsős kiválasztási folyamat eredményeként kerülhetnek be. A képzés indítása óta először Európán kívülről is érkeztek hallgatók; mintegy 120 jelentkező közül választották ki a legjobbakat Európában, az omániak 400 társukkal versengtek a bejutásért. Az évfolyamra két horvát, egy szlovák, négy ma- gyar, két ománi és egy szudáni hallgatót vettek fel. Az egyéves iskolarendszerű angol nyelvű képzés célja elsősorban a szakemberképzés a Mol Csoport hazai és külföldi leányvállalatai részére, mára a képzést több cég igényeihez igazítva folytatják. Az elméleti megalapozás - matematikai, olaj- és petrolkémiai, valamint kereskedelmi ismeretek - után a hangsúly a gyakorlati képzésen van, gyakori a teljesítmény-ellenőrzés.

A Mol Csoport rendelkezik Európában az egyik legjobb optimalizálómérnök-gárdával, a műszaki informatikai karral történő együttműködésnek köszönhetően az utánpótlás kérdését is megoldották nemcsak a magyar, hanem más Mol érdekeltségű cégek számára is. Kölcsönösen értéket jelent, hogy az oktatási tevékenységgel párhuzamosan kutatás-fejlesztési projekteket is megvalósítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!