Kultúra

2011.09.16. 17:31

Somogyi Györgyé a Bujtor-emlékgyűrű

Veszprém - Somogyi György fővilágosító kapta a Bujtor-emlékgyűrűt, melyet a neves színész, színházigazgató özvegye, Bujtor Judit alapított.

Németh F. Bernadett

Az emlékgyűrűt a színház háttérmunkásai számára alapították, hiszen István igazi igazi csapatjátékos volt, aki tudta, hogy a siker kulcsa, hogy a legkisebb csapágy is illeszkedjen - mondta a pénteki ünnepségen Bujtor Judit. A színház tagjai titkos szavazással döntöttek arról, ki kapja meg a gyűrűt és az utolsó percig titokban tartották az eredményt. Oberfrank Pál színházigazgató egy jellemzést olvasott fel az akkor még névtelen nyertesről, s már az elismerő szavak többekre ráillettek, Somogyi György a legnagyobb meglepetéssel vette tudomásul, hogy ő nyerte a gyűrűt.

- Nem, hogy is számítottam volna erre?! Azt látom, hogy itt most fontos a háttérmunka, Bujtor igazgató úr is nagy hangsúlyt fektetett rá. Pontosan kellett nála dolgozni, de elismerte a jó munkát.

Somogyi György 1978 óta dolgozik a Petőfi színháznál, s mára ő az egyetlen közalkalmazott, aki folyamatosan tagja a társulatnak.

Az arany gyűrűn Bujtor István hajóskapitányi sapkás arcképe látható, az oldalain a színházra utaló felhúzott függönyökkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!