Kultúra

2011.11.19. 10:20

Bárdos Lajosra emlékeztek

Tapolca - A versenyeredmények péntek délutáni kihirdetésével befejeződtek az idei Bárdos-napok a Tapolcai Általános Iskolában.

Szijártó János

Az ünnepi napok ezúttal is igazi kihívást jelentettek a diákoknak, és pedagógusoknak, hiszen nem volt könnyű kifogástalanul koordinálni az itt zajló eseményeket - mondta köszöntőjében Gál Attila, a rendező Bárdos Intézményegység vezetője.
 
A program immár hagyományosan az iskola egyik legkiemelkedőbb ünnepsorozata. Természetesen ezúttal is megemlékeztek az 1899-ben született Bárdos Lajos zeneszerzőről, zenepedagógusról, az intézményegység névadójáról. A tanulók egy szál virágot helyeztek el a Bárdos-dombormű alatti vázában, Gál Attila pedig felidézte a névadó életútjának jelentősebb fordulópontjait.


 
Az elmúlt napokban számos verseny zajlott, amelyekre szép számmal érketek a kistérség iskoláiból is. A korábbi évek hagyományainak megfelelően több tantárgyban mérhették össze tudásukat a diákok. Volt matematika-, és olvasási verseny, népdaléneklés, képzőművészeti pályázat, angol szépkiejtési verseny és sport. A legjobbaknak Gál Attila és Bajner Imre igazgató adta át a díjakat a pénteki zárórendezvényen.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!