Kultúra

2011.11.09. 16:09

Drámai mértékben növekszik a pedagógusok bére?

A 2013/2014-es tanév kezdetétől emelik a pedagógusok bérét, az új köznevelési törvény első elemei pedig 2012 szeptemberében lépnek életbe - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Pécsen.

MTI

Gloviczki Zoltán a pécsi Tudásközpontban megrendezett, Megújul a tanügy - Az új nemzeti köznevelési rendszer című konferencia kapcsán összehívott sajtótájékoztatón elmondta: már elkészült az új köznevelési törvény normaszövege; a jogszabályt nagy valószínűséggel még az idén elfogadja a parlament, azonban egyes változások csak 2013-ban lépnek hatályba.   
   
A helyettes államtitkár az MTI kérdésére válaszolva közölte: a tanárok bére a 2013/2014-es tanév kezdetétől "drámai mértékben megnövekszik". Hozzátette, hogy az új rendszerben a pedagógusok a mindenkori minimálbér legalább 180 százalékát keresik majd; attól függően, hogy a pedagógus mióta dolgozik a szakmájában, az összeg a minimálbér többszörösét is kiteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!