Kultúra

2011.12.03. 14:26

Chioggiai csetepaté

Veszprém - Goldoni komédiáját, a Chioggiai csetepaté című darabot jövő héten mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház, a médianapot pénteken tartották.

Balla Emőke

Goldoni komédiájának, a Chioggiai csetepaténak rendezője, Kéri Kitty ezeken a fáradt, fásult, fázós téli napokon szeretne nyarat csempészni az emberek lelkébe. Szeretné, ha a történet által felrázhatná őket és rájönnének, hogy az élet mégis szép.

Goldoni műve egyszerű emberek sorsán keresztül mutatja be, milyen fontos az életben a szeretet, az elfogadás, a házastársi hűség, az egymásra figyelés. A történeten jót derülünk, de nemcsak a nevetés fontos, hanem az, hogy optimistábbak legyünk; visszakapjuk velünk született optimizmusunkat, merjünk hinni önmagunkban, egymásban, tudjunk kommunikálni egymással, vallja a rendező. A darabban van egy híd, amin keresztül megérkezik a jegyző, ez egy szimbólum; ő épít hidat az emberek közé, akik a csetepaté végén közös nevezőre jutnak.



Az előadásban Szalma Tamást, Bajcsay Máriát, Dobra Máriát, Tóth Loont, Sághy Tamást, Eperjes Károlyt, Juhász Rózát, Terescsik Esztert, Trokán Annát, Nyirkó Istvánt, Gere Dénes Ákost, Oberfrank Pált, Horváth Zoltánt, Máté P. Gábort és Szűcs Lászlót láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!