Kultúra

2012.02.10. 07:44

Marica grófnő, a klasszikus nagyoperett

Veszprém - Kálmán Imre népszerű nagyoperettjét, a Marica grófnőt tűzte műsorára a veszprémi Petőfi Színház, a bemutató pénteken este lesz.

Balla Emőke

Jól ismert, közkedvelt operettet állít színpadra a Petőfi Színház. A romantikus történetben az elszegényedett Endrődy-Wittenburg Tasziló gróf álnéven vállal intézői állást Marica grófnő vidéki birtokán. Egy nap váratlanul megérkezik a birtok szépséges, elkényeztetett és szeszélyes úrnője, Marica. Hogy hozományvadász kérőit távol tartsa magától, a grófnő elhíreszteli, hogy jegyese lett az  általa kitalált Zsupán Kálmán bárónak. Egy cigánylány azonban megjósolja Maricának, hogy négy héten belül szerelmes lesz, a grófnő életében először valóban beleszeret valakibe.

Az előadást a Jászai-díjas színész rendező, Méhes László állítja színpadra. Azt mondta, nem aktualizálta, modernizálta az operettet. Törekedett arra, hogy a mese a műfaj keretein belül hiteles maradjon. Bízik benne, hogy az előadás elnyeri majd a közönség tetszését. Marica grófnőt Halas Adelaida alakítja, aki örül, hogy ismét egy igazi nőt formálhat meg a színpadon. Marica jellemfejlődése, sorsa mellett szeretné azt is megmutatni, az operett örök, varázslatos világ. Tasziló grófot Szeles József játssza, aki elmondása szerint a legjobb időben találkozott a szereppel. Bízik benne, hogy a társulat emlékezetes előadást tud nyújtani a veszprémi közönségnek. Báró Zsupán Kálmán földbirtokos szerepében a nézők Rancsó Dezsőt láthatják, aki Veszprémben kezdte pályáját, s most visszatér ide. Örömmel, de izgalommal készül a bemutatóra, s mindent megtesz azért, hogy a nézők egy szórakoztató, remek produkciót láthassanak a színházban. 


Parádés szereposztás a darabban

Kálmán Imre Marica grófnő című operettjében Halas Adelaidát, Nyirkó Istvánt, Rancsó Dezsőt, Szeles Józsefet, Szűcs Krisztinát, Szűcs Lászlót, Csarnóy Zsuzsannát, Kőrösi Csabát, Módri Györgyit, Vajda Károlyt, Dominek Annát és Kalló Zoltánt láthatják a nézők. A díszleteket Rózsa István, a jelmezeket Horváth Kata készítette, a koreográfus Kispál Anita, a karmester Oberfrank Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!