Kultúra

2012.03.13. 07:33

Díjakat nyertek a dohnányisok

Veszprém - Jó eredményeket értek el a Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola növendékei az országos oboa- és fagottversenyen.

Balla Emőke

A Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola az elmúlt hétvégén rendezte meg a zeneművészeti szakközépiskolák növendékei részére kiírt XIII. országos oboa- és fagottversenyt, melyre tizenegy középiskolából harminchét diák jelentkezett. A korábbi versenyekhez képest idén több versenyző vett részt, 15 fagottos és 22 oboista növendék versengett, tájékoztatta lapunkat Molnár Péter igazgatóhelyettes.

A versenyprogramokat öttagú zsűri értékelte. A zsűri elnöke Lakatos György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, tagjai Csánky Emília oboaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, Kiss József oboaművész, a Detmoldi Zeneművészeti Főiskola professzora, Hartenstein István fagottművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának tagja és Kovács Zoltán fagottművész, a Magyar Állami Operaház zenekarának tagja.

A vasárnapi eredményhirdetésen Porga Gyula polgármester köszöntötte az ifjú muzsikusokat. A szakmai zsűri értékelte a versenyt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által biztosított támogatással jutalmazta a legjobbakat, a támogatók által felajánlott ajándékok is gazdára találtak. A versenyen a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolából négy növendék indult. Mind a négy fiatal díjat nyert, Reichert Pálma (fagott, 3. korcsoport), Eredics Zsófia és Börzsönyi Janka (oboa, 3. korcsoport) első díjat, Nanszák Réka (oboa, 2. korcsoport) második díjat kapott. A diákok felkészítő tanárai: Stefán Zsófia (fagott), Egyed József (oboa), korrepetitorok Józsa Eleonóra és Molnár Orsolya.

A tanulmányi versenyt szakmai konzultáció zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!