Kultúra

2012.03.01. 19:04

Táncos lábú mágusok

Veszprém - Márciusban ismét hazánkban turnézik a fennállásának 75. évfordulóját ünneplő Mojszejev táncegyüttes. A hét magyarországi előadásuk közül az egyiket március 19-én a Veszprém Arénában tartják.

MTI/AP

Már hetek óta élénk az érdeklődés a világhírű társulat fellépései iránt. Jól fogynak a jegyek, ezért a szervezők a fővárosban egy második előadást is meghirdettek. A jubileumot a Mojszejev egy igazán különleges programmal igyekszik megünnepelni a tavaszi turnén. A folklórformáció 1937-es alapítása óta már mintegy háromszáz műsort vitt színpadra. A társulat egyedülálló stílusa olyan, azóta világhírnévre szert tett táncművészek munkásságára volt hatással, mint a géppuskalábú ír Michael Flatley vagy a török Mustafa Erdogan. Mojszejevéket mindig a tökéletes felkészültség, a gazdag koreográfia, a virtuozitás, a fantasztikus zene, valamint a stilizált népviseletek nyújtotta káprázatos látvány összhangja jellemezte, jellemzi. A népszerű együttes több mint hatvan országban járt már és százhatvannál több külföldi turnét tudhat maga mögött. Budapesten 1946 óta összesen tizenkét alkalommal szerepelt nagy sikerrel, legutóbb 2009-ben. Aki látta őket, annak egy életre szóló élményt nyújtott a műsoruk.

A Mojszejev együttes előadása március 19-én este hét órakor kezdődik a Veszprém Arénában. Az előadásra a Napló veszprémi ügyfélszolgálati irodájában is lehet jegyet venni a Szabadság tér 15. szám alatt. Hűségkártyával rendelkező olvasóink öt százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg a belépőt a fergeteges programra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!