Kultúra

2012.03.09. 08:35

Vegyük kezünkbe a sorsunk irányítását

Balatonfüred - Ideje a számvetésnek, alapvető dolgaink átbeszélésének, mert mi, magyarok itt a Kárpát-medencében jóval előbbre is lehetnénk, indította szerdán előadását dr. Garaczi Imre.

Győrffy Árpád

A Pannon Egyetem docense a városi könyvtár által szervezett öt részes Civil Egyetem első összejövetelén beszélt a mintegy ötven főnyi hallgatóságnak. A külügyminisztérium anyagi támogatásával zajló előadásokkal és a záró fórummal az Európai Unió aktuális kérdéseit szeretnék megismertetni, megvitatni az érdeklődőkkel.


 
Garaczi Imre az első előadásában az "időtitok" nyomába eredt. A probléma filozófiai megközelítése mellett próbálta az egyének, illetve a minden napi létezés szintjén is értelmezni a kérdést. A hallgatók megtudhatták többek mellett, hogy az idő egy óriási titok, ami egyszerre van közel hozzánk és távol tőlünk. Az időt magát nem tudjuk befolyásolni, csak az időhöz való viszonyunkat. A globalizáció és különösen az internet megjelenése teljesen átalakította az emberek időhöz való viszonyát, de ma is megvan a lehetősége és kötelessége mindannyiunknak arra, hogy ki jelöljük saját helyünket, sorsunkat az időben. A külvilághoz való teljes alkalmazkodás helyett saját sorsvezetésre van szükségünk.
 
Garaczi Imre következő előadásban a nemzeti sorskérdéseinket veszi számba.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!