Kultúra

2012.09.10. 17:32

A Magyar Dal Napja nagy sikert hozott, ezrek voltak Szombathelyen

Szombathely - Nem csak a nyár rendkívüli idén, a karneváli szezon is az: a Magyar Dal Fővárosa címet elnyert Szombathely mintha folytatta volna a történelmi játékokat, csak éppen zenevonaton.

Kozma Gábor

Vasárnap délután pontban fél 4-kor, 31 fokos melegben  Presser Gábor lépett a  Fő téri nagy színpadra és azt mondta: "Nem kenyerem a beszéd, nem is lesz sok szöveg" - és már fel is csendült a zongorán az Illés együttes legendás száma, az Utcán.  Ezzel megnyíltunk - mondta aztán a fődalnok és a meglepően sok néző tapsviharban tört ki. A Fő  tér ekkor  színes tablóhoz hasonlított,  áramlottak az emberek a programokra. Somló Tamás hozta magát és az égre mutatva idézte meg Barta Tamást,  az USA-ban lelőtt, kiváló   LGT-gitárost.   Ő még csak 14 - süvöltötte aztán a mikrofonba Somló,  és megannyi, volt 14 éves táncra perdült...

 

 

Közben a városháza előtti  színpadot is felszerelték, csak éppen hiányoztak róla a dobogók, így a  nagy tömegből gyakorlatilag nem lehetett látni a zenészeket. Akadozott a folyadék-ellátás is, egy-egy pohár sörért 10-20 percet kellett sorban állni.  Így a tömeg a szomszédos vendéglátóhelyeken  hűtötte  magát, úgyhogy azok  testes  forgalmat könyvelhettek el, kétségkívül nyertek  a bolton.

A legnagyobb nyertes persze a közönség volt. Egyszerre  egy időben  átlag 67 ezren  fiesztáztak a  téren, a napi látogatószám elérte a  20-25 ezret - igazi  karneváli számsor. Mindenkinek más tetszett,  volt,  aki az Animára  esküdött,  a legtöbben a Lordot éltették, amely miniszteri elismerő oklevelet is átvehetett dr. Puskás Tivadar polgármestertől.  Mások szerint a Csík zenekar fogalmazta meg leginkább a Magyar Dal Napja lényegét. De  tombolt a kemény mag a 30Y-on is. Végülis jó buli volt ez a  barátokkal, ismerősökkel és mindenütt zenével. Az Ocho Macho a végén olyan fergeteges volt, hogy egy  lányka  "el is dobta" magát. Azért meglett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!