Kultúra

2012.09.07. 07:28

Új helyszínen a városi közművelődés

Veszprém - Csupán a helyszín új, az intézmény nem, mondta Neveda Amália, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója. A közművelődési intézmény augusztusban költözött új helyére, a Hemó épületébe.

Balla Emőke

Harminckilenc év után új helyszín, a Táborállás park 1. szám  alatti Hemó a kultúra új fellegvára. Igyekszünk helytállni, megmutatni, hogy a közművelődésnek van helye a városban, számíthatnak ránk a veszprémiek, hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Neveda Amália igazgató. Hozzátette: a változás pozitív, segíti a fejlődést.

Helyet biztosítottak mindkét intézmény- a korábbi VMK és Hemo - programjainak, csoportjainak, szeretettel várják a veszprémieket. Pályázatok segítségével az épület infrastrukturálisan és tartalmilag is megújul. Lehetőség lesz a belső terek, a színházterem átalakítására, a hőszigetelés megújítására, nyílászárócserére, a szociális városrehabilitációval a közterület és a lakóházak újulnak meg. A közjóléti konyhai ellátás keretében a környező gyermekintézmények konyhai ellátását szeretnék megoldani, számolt be Brányi Mária alpolgármester. Az épületet a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelő cégétől bérli a város, Zentai László ezredes, a HM 54. Veszprém Radarezred parancsnoka kiemelte: korrekt az együttműködés, a bérleti megállapodás alapján a honvédség társadalmi szervezeteinek programjai is helyet kapnak. Molnár Ernő, a Lokálpatrióták elnöke elmondta: a civil szervezet a padok lefestésével járul az otthonosabbá tételhez.

A Kabóca Bábszínház már birtokba vette a házat, a színpadon és a kisteremben is zajlanak a próbák, közölte Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója. A bábszínház a mesefesztivállal kezdi az évadot, melyet szeptember 20. és 23. között kilencedik alkalommal rendeznek. Lesz interaktív játék, meseolvasás a mesedélelőttön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!