Kultúra

2013.02.01. 18:10

Gyerekeket díjaztak a Szaléziánumban

Átadták a Szaléziánum által kiírt Fekete István rajz- és novellapályázat díjait péntek délután.

Marton Attila

 

Az óvodások közül Mohos Dóra vehette át az első díjat Tengerdi Győzőtől, a HM Verga Zrt. vezérigazgatójától.Mögöttük Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója és dr. Márfi Gyula érsek (Fotó: Penovác Károly)

A Szalézi Napok nyitórendezvényén Dr. Márfi Gyula érsek az intézmény névadójáról, Szalézi Szent Ferenc életéről és tevékenységéről beszélt, kiemelve, hogy rengeteg embert szelídített meg, és szeretettel közeledett mindenkihez. Azt kívánom, hogy életútja példaként szolgáljon mindenkinek, tette hozzá az érsek. Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében méltatta Fekete Istvánt, majd úgy fogalmazott, írásainak köszönhetően újra és újra felfedezhetjük a természet szépségeit.

A rajzpályázatra beérkezett pályamunkákat három kategóriában díjazták, az óvodások között a veszprémi Szent Margit Óvodába járó Mohos Dóra végzett az első helyen. Az általános iskola első- és második évfolyamából Izsán Luca, az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola tanulója vehette át az első helyezésért járó díjat, míg a harmadik és negyedik osztályosok közül Bertók Lídiát, a veszprémi Padányi Bíró Márton Római Katolikus Általános Iskola diákját díjazták. A novellapályázatot a pápai Répás Dorottya érdemelte ki az első helyezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában