Kultúra

2013.02.20. 19:31

Színpadon két Péter és még sokan mások

A Kövek a zsebben című előadást mutatják be 23-án, szombaton az Anna Grand exkluzív bérlet soron következő programjában.

Szabó Zsuzsanna

Fergeteges szórakozást, rengeteg improvizációt és még több nevetést ígér a Kövek a zsebben című előadás, melynek két főszereplője Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter. A főszerepeken kívül a két színész még hét-nyolc szerepet játszik párhuzamosan. Sőt, a még sokan mások felirat is őket takarja. Aki látta a Beugró című műsort, annak ez a műfaj nem lesz ismeretlen.

A darab eredetileg Marie Jones ír szerzőnő alkotása. A mű szövegét Kálloy Molnár Péter fordította le, miután egy londoni utazása alkalmával megnézte és megszerette a darabot. Ezt követően kérte fel Rudolf Pétert, akivel ketten, rendezői segítség nélkül állították össze a darabot. Harmadik Péterként csatlakozott hozzájuk Gerendás Péter, aki az előadás zenéjét szerezte.

A filmtörténetnek nevezett darab egy írországi forgatás kulisszái mögé kalauzolja el a nézőket, ahol a két főszereplő az amerikai filmesek és az egyszerű ír emberek bőrébe bújva meséli el a történetet. A két, alkalmanként nőként is feltűnő szereplőn kívül csupán tíz szék és egy asztal lesz a színpadon. És természetesen a közönség, akit olykor statisztaként bevonnak az előadásukba, ami további helyzetkomikumokat ígér.

Gáspár Anna, az előadást bemutató produkciós iroda munkatársa érdeklődésünkre elmondta, a darabot tíz esztendeje mutatták be először a Thália Színházban, azóta töretlen sikerrel játsszák szerte az országban. Már csaknem a háromszázadik előadásnál járnak.

A Pannon Várszínház vendégelőadása február 23-án, szombaton este hét órakor kezdődik Füreden, az Anna Grand Hotel színháztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!