Kultúra

2013.04.21. 09:27

Az Ördöglovas Brüsszelben

Tavalyi sikeres szereplésük után a szervezők és a sok nemzetiségű közönség határozott kívánságára idén is a Mendelssohn Kamarazenekar színvonalas muzsikája szórakoztatta a Concert Noble-ban szombat este megrendezett Brüsszeli Magyar Bál részvevőit.

S. Bonnyai Eszter

A belgiumi arcFam kulturális egyesület által megszervezett rangos esemény fővédnöke a nyitóbeszédet mondó Áder János köztársasági elnök és Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke volt. A rendezvény szervezői a hazai gasztronómia és kultúra értékeinek bemutatásán túl egyféle jószolgálati missziót is teljesítenek – az idei bál bevételét a Minden gyerek lakjon jól elnevezésű kezdeményezés számára ajánlották fel.

A Kováts Péter vezette Mendelssohn Kamarazenekar tagjait pénteki megérkezésük után a szervezők látták vendégül Brüsszelben

Tavaly Balatonfüred, idén Fertőd-Eszterháza volt az est díszvendége. A nyitótáncosok és a veszprémi zenekar Kálmán Imre Ördöglovas palotásával, valamint az Anna-bál és a Kék Duna keringővel alapozták meg a hajnalig kitartó jó hangulatot. A vacsorához egri és balatoni borokat szolgáltak fel, a büfében pedig magyar édességeket és egyéb finomságokat lehetett kóstolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!