Kultúra

2013.05.07. 17:25

Megelevenedő múlt

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg a Cserhát városrész történetét bemutató kiállítás kedden a Laczkó Dezső Múzeumban.

Szabó Zsuzsanna

Az egész délután a Cserhátról szólt kedden a múzeumban. A Gizella napok kísérőrendezvényeként a városrészről szóló előadássorozatot hallhattak az érdeklődők. Az öt előadás a Cserhát múltját és jelenét elevenítette fel, a szocialista időszak átépítésétől kezdve a napjainkban is zajló belvárosi rehabilitációig.

Az előadásokat a Veszprém szegről szegre I. Cserhát – SzentIvánszeg című városrész-történeti kiállítás megnyitója követte. A több városi közintézmény, civil szervezetek és magánszemélyek összefogásával létrejött tárlat jókora időszakot ölel fel, a bronzkortól egészen napjainkig. A sok látványosságot rejtő kiállítóteremben és a galérián számos régi fénykép, egykori térképek, városrendezési tervek és a városrészen élő kisiparosok tárgyai láthatóak. A kiállítás - a tervek szerint - egy Veszprém városrészeit bemutató kiállítássorozat első állomása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!