Kultúra

2014.01.31. 15:35

Cserhalmi György Jancsó Miklósról

- Amikor elkezdtünk forgatni egy Jancsó filmet, tudtuk, hogy az kivonulást jelent természetbe, összejön a színészvilág és csinálunk egy jó mozit.

Varga Róbert

Rendező, apa, pajtás, testvér, dalostárs a forgatási napok végén, mester, tanító, mindez együtt volt ő nekem - mondta a Kékkúton élő Cserhalmi György Kossuth-díjas színművész, aki emlékezete szerint 11 filmben dolgozott együtt a kiváló rendezővel. Ahogy a színművész megfogalmazta: Jancsó Miklós olyan a filmművészetben, akár egy piramis. Örök. Midig volt, van és lesz is. Cserhalmi György legelőször 1971-ben kaszkadőrként szerepelt a Még kér a nép című Jancsó filmben, majd három év múlva a Szerelmem, Elektra című alkotásban már színészként hívta őt a kultikus rendező. Utoljára az Oda az igazság! című játékfilmben dolgoztak együtt 2009-ben. - A szabadságot tanultam meg tőle, nem művészi értelemben, hanem az életre lefordítva. Nehéz ezt megfogalmazni, ahogy a szabadságot is nehéz kifejezni, megélni - hangsúlyozta a népszerű színművész, aki jelenleg a székesfehérvári színházban premierre készül rendezőként. David Pownall Mesterkurzus című darabját állítja színpadra Gáspár Sándor, László Zsolt, Kuna Károly és Derzsi János főszereplésével. A premier február 1-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!