Kultúra

2014.06.23. 13:35

Naponta ugyanarról szól a reggeli műsor

Hálás lehet Révfülöp a köztévének, hogy megint a községbe költöztette a Balatoni nyár stábját.

Kellei György

Az amúgy csendes településen a televíziós jövés-menés legalább pár hónapra felpezsdíti az életet. A délelőtti magazintól azonban nem élénkül fel a vérkeringésünk, mindennap ugyanazokat a rovatokat kapjuk, legfeljebb tartalmuk változik, de azok sem jelentenek túlzott újdonságot. Lehet, hogy az ország keleti felében, egy alföldi faluban nincsenek tisztában a horgászfelszerelés kellékeivel, de a Balaton partján beszélni róla felesleges.

A nyári konyha fortélyaiban már van poén. Mi más lenne a menü, mint a hal. A borok is terítékre kerülnek. Persze mindenki a maga „lovát” dicséri, legyen szó harcsapaprikásról vagy többemeletes (ember legyen a talpán, aki átharapja), bisztrós hamburgerről. Megtalálható a kínálatban nyereményjáték és információs blokk. Az utóbbi a legérdekesebb: időjárás, vízhőfok, pollenjelentés, programok.

A mólónál berendezett stúdió és zenepavilon kellemes látványt nyújt. Az elmúlt héten Osvárt Andrea és Harsányi Levente töltötték be a házigazda szerepét. Osvárt aranyos és fogékony hölgy, nem szürkült el társa oldottsága, fesztelensége mellett. Harsányi rutinosan improvizált, kioltotta a holtpontok unalmát, jó képet vágott mindenhez. Az élő zenéhez és az interjúkhoz én is ezt tettem, mert változatosak voltak. Különböző előadókat (profikat, amatőröket) és a „nyárban” érdekelt, közreműködőket kérdeztek. S bizonyára így lesz a folytatásban is. Az már kissé zavart, hogy a Miss Balaton füredi válogatóján a „megrendezésre kerülő” szavak így együtt, ebben a formában hangzottak el a hivatásos tévés munkatárs szájából.

A drukkerkocsmában, a brazíliai foci-világbajnokság nézése vagy a régi idők udvarában, kalácsdagasztás közben ez a nyelvi műveletlenség még megbocsátható, de aki ebből él, legyen figyelmesebb. A Balatoni nyár ettől függetlenül békés elégedettséggel tutajozik a vízen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!