Kultúra

2014.06.16. 15:45

Új film: Veszettek

Veszprém – Már forgatják a Divinyi Réka – Goda Krisztina alkotópáros által jegyzett Veszettek című filmet.

Balla Emőke

A Veszettek című film forgatására öt éve készül Goda Krisztina filmrendező. Közben átalakult a filmszakma, meg kellett oldani a finanszírozást, illetve a hosszú idejű, hetvenhárom naposra tervezett forgatást, az akció jeleneteket megszervezni, színészeket egyeztetni.

A film jelentős része vidéki helyszíneken – Kazincbarcikán, Ózdon, illetve augusztusban Várpalotán –, forog, csak néhány jelenetét veszik fel Budapesten, ahol két előforgatási napon pár képkockát rögzítettek például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, Budakeszin és a Kozma utcai fegyház és börtön épületében. A film két vidéki fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a bűnözés ellen. A 990 millió forintos költségvetésű alkotás a Magyar Nemzeti Filmalap 693 forintos támogatásával, a Megafilm gyártásában készül, producere Kálomista Gábor.

A sikeres alkotópáros, Divinyi Réka és Goda Krisztina, akiknek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem, vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregényét használta alapul. A film operatőre Babos Tamás, a főszerepben a mozivásznon először megmutatkozó ifj. Vidnyánszky Attila mellett Klem Viktort és Fenyő Ivánt, a további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot láthatják a nézők. A Megafilm gyártásában készülő mozi producere, Kálomista Gábor elmondta: ritkán születik ilyen komplex film, nagyszerű a forgatókönyv. Biztos benne, hogy ez a történet megérinti majd a nézőket, ugyanakkor bízik benne, hogy a Veszettek nemzetközi sikert is elér, a korábbi film, a Kaméleon sikerét is felülmúlja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!