Kultúra

2014.08.19. 14:40

Filmvásznon Kincsem, a csodaló

Budapest - Októberben kezdik forgatni a Kincsemről, a magyar csodalóról szóló történelmi kaladfilmként beharangozott, nemzetközi koprodukcióban, magyar állami támogatás nélkül készülő filmet - jelentették be sajtótájékoztatójukon a film készítői.

Osváth Sarolta

Losonczi Gábor, a Kincsem producere hangsúlyozta: a film - attól függetlenül, hogy angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül -, alapvetően magyar film lesz. Mint elmondta: az eredeti történetet Bereményi Géza könyve alapján Fonyódi Tibor forgatóköynyvíró ültette át filmre, a dramaturg Szőcs Géza költő, a miniszterelnök főtanácsadója. Rendezőnek az Oscar-díjas alkotót, Roger Christiant kérték fel, aki többek között a Csillagok háborúja több része, valamint az Alien megvalósításában is közreműködött. A film operatőre pedig a szintén világhírű, magyar Ragályi Elemér lesz.

A kép alkotói a sajtótájékoztatón. Jobbról Szőcs Géza, Losonczi Gábor, valamint Roger Christian (Fotó: a szerző)

A főbb szereplők között várhatóan megtaláljuk Mads Nikkelsent, Martin Freemant, Ed Harrist, Jevgenyij Geraszimovot, Susan Anbeht, Julia Snigirt, Szvetlana Levicsevát és Jean-Paul Belmondót. Egyelőre két magyar szereplőről tudunk: Kamarás Iván és Weisz Fanni tűnhetnek még fel a patinás, arisztokratikus világ monarchiabeli légkörében játszódó filmen. Kincsem alakítóját még nem választották ki - mondta el lapunk kérdésére Roger Christian, az viszont biztos, hogy három nevezetes futama szerepel majd a filmen, és a biztonság miatt eleve két lovat készítenek fel a forgatásra. A csodaló ellenfelét viszont már megtalálták a magyar Kincsempark versenyistállójában.

Kincsem, a csodaló. Filmbéli alakítóját még nem találták meg

A versenyek és a film több helyszíne is Magyarországon lesz. A rendező szerint a film különlegességét a lóversenyek világának semmihez sem hasonlítható atmoszférája adja, a ló és az ember viszonyát és a minden áron győzni akarás szellemét különleges technikai eszközök bevetésével is igyekeznek erőteljesen hangsúlyozni. A film egyébként nemcsak hazai, hanem nemzetközi mércével is drágának számít, költségvetése 20-25 millió dollár körüli nagyságrendet képvisel.

A forgatás befejezése 2015 késő tavaszára várható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!