Kultúra

2014.08.18. 15:17

Tévéjegyzet - Fortunára várva

A hétvége első napja sokunknak a remény napja. Fortuna istennőt várjuk: vajon megkönyörül rajtunk, vagy csalódást okoz?

Kellei György

Végül is mindkét állapot elfogadható, hiszen ha nyerünk, minden oké, ha meg üresen marad a zsebünk, egy héten át megint vágyakozhatunk, ábrándozhatunk. S az nem is olyan csapnivaló dolog a mai világban. Az M1 SzerencseSzombat című élő műsora kellőképpen gondoskodik a szórakoztatásunkról. A színvonal persze más kérdés, de aki feszülten várja a sorsolást, nem nagyon foglalkozik a betétként felkínált produkciókkal. A nézőtéren ülő idős néniknek és bácsiknak nyilván jutalom egy-egy felvételről bejátszott műsorszám, ám nem gondolnám, hogy ők sikítanak, fütyülnek és hujognak, vauznak Novák Péter, Emilio és Radics Gigi láttán.

Az elmúlt szombaton Harsányi Levente és Kisó (Kiss Orsolya) vezette a műsort. A háttérben lötyögős zene szólt. Harsányi bajuszt és szakállt növesztve, különböző színű zoknikban mórikált a stúdióban, Kisó meg csupa zöldben, pergő nyelven duruzsolt a mikrofonba, miközben Fortunára vártam. De az istennő helyett ki érkezett? Nem vicc: Dózsa György. A parasztvezért Novák Péter személyesítette meg a tánckrónika részletében. Úgy ugrált, rohangált, vonyított a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai között, hogy rég halott druszám vad, gyilkos indulatában biztos kardot rántott volna. Harsányi fantasztikus felvezetést ígért. Nos, megkaptuk. Emilio – csupa fehérben – Novákhoz képest minimum Plácido Domingo, bár a hangja nem fénylett úgy, mint kreol bőre és hátra fésült, zselézett haja. Lassan túljutottunk a Luxor kihúzott számain. Jöhet az ötös lottó. (A krisztusi szám (33. játékhét) nemcsak nekem kedves.) Fortunából mára robot lett, átlátszó gömbben és hengeres karikában pörögtek a golyók, a kíséretről jelentéktelen hangján Nagy Adri gondoskodott. Ő is a magyar könnyűzene egyik nagy ígérete marad. Radics Gigi azonban minden értelemben kompenzálta a hiányérzetünket. S hitet adott az újabb heti reménykedéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!