Kultúra

2014.12.05. 06:53

Picasso nyomában - rendhagyó rajzórát tartottak Füreden

Festőművész irányításával rajzoltak Mikulást a mai rajzórán a Református Általános Iskola diákjai. A programmal a jövő évi Picasso kiállítást népszerűsítették.

Prevics Éva

Víg Attila Erzsébet díjas festőművész először arra kérte a kisdiákokat, hogy a rajzpapír hátuljára írjanak egy szót, ami szerintük leginkább jellemzi a Mikulást, majd ez alapján alkossák meg a képet. A festőművész irányította a rendhagyó rajzórát és instrukciókkal segítette a gyerekek munkáját. Víg Attila egyébként korábban a finn Mikulással is festett közösen, ezt a képet pedig akkor a Parlamentben is kiállították. A másodikosok rajzait  pedig egy napig majd a Mikulásgyárban lehet megtekintheti.

Ezzel a programmal már a Picasso kiállítást népszerűsítette a város, melyet jövőre rendeznek a Vaszary Villában - tájékoztatott Cserép László az önkormányzat művelődési osztályának vezetője. Pablo Picassot maga is megrajzolta a Mikulást. 1953-ban készült műve népszerű oktatási anyag a francia iskolákban. A francia gyerekek ma is Picasso-tól tanulják az emberábrázolást.

A kampány másodlagos célja az, hogy a szülők figyelmét is felhívják arra, milyen fontos a rajzolás a gyermekek életében. Figyeljenek oda, mit rajzolnak a gyerekek, hiszen ebből megfejthetik gyermekeik lelki világát-tette hozzá.

Jövőre folytatódik a Picasso kiállítást reflektorfénybe állító kampány. A Legyél Te is Picasso eseménysorozat folytatásaként Picasso-szeletet árul majd több balatoni cukrászda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!