Kultúra

2015.05.29. 08:16

Az élet legóból - Legókiállítás Balatonfüreden

Balatonfüred- Sportpályák, városok, járművek és két méteres daruk. Legókiállítás nyílt a Kisfaludy Galériában. A város gyermekfoglalkozásokkal is várja szombaton a kicsiket.

Prevics Éva

Öt gyűjtő hozta el anyagát a Kisfaludy Galériába. A legnagyobb anyaggal Törzsök Gábor érkezett Székesfehérvárról. Városokat, sportpályát, vasútállomást épített fel kiállítótérben. A Naplónak elmondta: gyerekkora óta szenvedélye a legózás, kicsiként bélyegeket cserélt el legóra a tehetősebb gyerekekkel. Később édesapaként is sokféle legót vásárolt gyermekeinek, melyeket aztán nem volt szíve kidobni, így halmozódott a sok játék, melyből mára egy értékes gyűjtemény lett. Törzsök Gábor azt mondta: ma is élvezettel legózik, ez a tevékenység teljesen kikapcsolja.

Törzsök Gábor. Fotó: A szerző

A galériában lévő kiállításon vannak egészen különleges, egyedi építésű darabok is. Magyar mozdonyok, buszok és 70-es, 80-as évekből származó régi elemek, melyek már forgalomban nem kaphatók. Nagy Gábor a kétszáz négyzetméteren felépített kiállítás szervezője, a Balaton-Bakony Kocka Klub vezetője azt mondta: a legó rendkívül értékálló játék, van aki kifejezetten befektetési céllal gyűjti.

A kiállításnak van egy interaktív része is, melyen a látogatók maguk mozgathatják a különböző elemeket. A legógyűjteményeket június 4-ig lehet megnézni.

Balatonfüreden szombaton délelőtt 10-től délután négy óráig gyermekprogramok várják a családokat a Gyermeknap alkalmából. A gyerekek ingyenesen vehetnek részt különböző kreatív foglalkozásokon, megtekinthetik a településen lévő kiállításokat és egy fagylaltozással egybekötött sétát is tehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!