Kultúra

2015.06.08. 16:11

Zenei sokféleség - Ezüsttel, arannyal minősültek a csoportok

Csetény - Az Éneklő Ifjúság Veszprém megyei dalostalálkozó egyik helyszíne - Ajka és Balatonfüred mellett - és szervezője a Vámbéry Ármin Általános Iskola volt, melyen négy kórus vállalta a megmérettetést.

Müller Anikó Hanga

A házigazdák nevében Mavizer Erzsébet pedagógus, főszervező köszöntötte a kis dalosokat és vezetőiket, akik Dudarról Stanka Erika, Bakonycsernyéről Bartha Melinda, Jásdról Bohár Beatrix karnagyok kíséretével érkeztek.

A csetényi énekkar vezetője Mavizer Erzsébet. Indításul közösen elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt. Mindegyik kórus repertoárjában szerepeltek népdalok, köztük bakonyiak is, Békefi Antal gyűjtéséből, a jásdi lányok szlovák dalokat is énekeltek.

A csetényi Zengő Varázs Gyermekkar B-kategóriás arany minősítést kapott, szólót énekelt Marton Csanád (középen)
Fotó: Sári Attila

Emellett jelen volt könnyűzene, az angol spirituálé, a kísérőhangszerek között a zongora, a gitár, a dob, a trombita, a konga. A rendezésben az együttműködő partner a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége volt, amely a szakmai zsűrit is biztosította. Kerekesné Pytel Anna zsűrielnök méltatta a kórusokat, kiemelte, az eseményt kincsnek tartja, mert, ahogy énekeltek a falusi gyermekek, az az igazi éneklő ifjúság .

A dudari énekkar és a bakonycsernyei Csernyei Csalogányok kórus ezüst, a Csetény Zengő Varázs Gyermekkar B kategóriás arany, a Jásdi Pávatoll kórus A kategóriás arany minősítést kapott.

A színvonalas zenei program a helyi Szivárvány Alapítvány és az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósult meg, melyre a Magyar Kodály Társaság nevében Nagy Tiborné Nyári Ágnes pályázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!