Kultúra

2015.08.10. 14:26

Családtagok összhangja Köveskálon

Köveskál (la) – Ránki Dezső, Klukon Edit és Ránki Fülöp adott koncertet a köveskáli református templomban.

Balla Emőke

Ránki Dezső és Klukon Edit úgy zenél együtt két zongorán, mintha egyvalaki játszana, nyilatkozta Dukay Barnabás zeneszerző, aki közel húsz kétzongorás darabot írt a zongoraművész házaspárnak, mióta Fülöppel trióvá bővültek, számos háromzongorás műve is született. Dukay Barnabás és J. S. Bach művei hangzottak el a Ránki család koncertjén a Varnus Xaver Balatoni Zenei Fesztiválon. A darabok közül több magyarországi bemutató vagy ősbemutató volt, melyet itt hallhatott először a közönség.

Felcsendült Bach három zongorára és vonóskarra írt d-moll versenyműve és C-dúr versenyműve, a művészek tökéletes harmóniájú játékában. A nagy koncentrációt, összpontosítást igénylő felállásban a zenészekben nemcsak magukra, egymásra is kellett figyelniük; a családi összhang még nagyobb élménnyé tette az estét. A Bach nevét idéző JSB vonóskar erre az alkalomra alakult zeneakadémista fiatalokból, Ránkiék kérésére.

Címkék#Köveskál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!