Kultúra

2015.09.02. 14:04

Kezdődik az új évad a Kabócánál

Veszprém - Bemutatóval, Mesefesztivállal, közművelődési programokkal kezdődik a Kabóca Bábszínház új évada.

Kutasi Zsófia

– Nem állt meg az élet a Kabóciádét követően – mondta Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója, aki az évednyitó társulati ülésen összefoglalta az elmúlt év eseményeit és ismertette az új évad programjait. Nyáron több helyszínen lépett fel a társulat, Székely Andrea kiemelte a pécsi Szamárfül fesztivált. Danny Bain A fán lakó gyerekek című előadásával turnézott és végigjárta Böjte Csaba gyermekotthonait is. Némedi Lajos alpolgármester az ülésen kiemelte, a Városi Művelődési Központ szerves része a Kabóca Bábszínház, amely rengeteg csodálatos percet, órát nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek. A fenntartó részéről mindent elkövetnek, hogy biztosítsák a feltételeket a bábszínház működéséhez. A Kabóca előadásai vasárnaponként 10 órától kezdődnek az Agórában, azonban a bérletes műsorokat az Agóra mellett a Hangvillában is megtekintheti a közönség. A Mesefesztivál szeptember 17 és 20 között lesz, a Kabóca házikó családi programjai szeptember 22-től indulnak.

A nehézségeken túljutva immár jobb körülmények között tudnak dolgozni a megújult Agórában. A képen Székely Andrea és Némedi Lajos (Fotó: Kutasi Zsófia)

Székely Andrea elmondta, négy év alatt háromszor költözött a bábszínház. A nehézségeken túljutva immár jobb körülmények között tudnak dolgozni, a megújult Agóra a bábkiállításnak is ideális helyszínt biztosít, valamint ezentúl új interaktív közművelődési, családi programokkal is várják az érdeklődőket. A társulat öt új taggal bővült és további két új személy segíti a csapat munkáját. Januárban a bábszínház tizenöt éves fennállására meglepetéssel készülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában