Kultúra

2015.09.09. 15:43

Veszprém megye természeti kincsei fotókon

Pápa - A környék növény- és állatvilágának, valamint a táj szépségének bemutatása mellett szeretnénk felhívni az emberek figyelmét: egyedül képtelenek vagyunk ezeket az értékeket megóvni, szükségünk van arra, hogy mindenki sajátjának érezze a természeti kincseket.

Polgár Bettina

Így fogalmazott Aczél Gergely, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Veszprém megyei helyi csoportjának elnöke a Pillanatok a megyéből elnevezésű fotókiállítás kapcsán. Az MME helyi egyesülete által szervezett vándorkiállítás Veszprém megye hat városában kapott helyet, az alkotásokat utolsóként Pápán, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépületének emeleti előterében tekinthetik meg az érdeklődők.

– A tavalyi évben alakult újjá a helyi csoportunk, ezért úgy gondoltuk, egy megyejáró természetfotó-kiállítással méltán meg tudnánk ünnepelni ezt a jeles eseményt. A gazdag képi anyagot hat olyan fotós munkáiból állítottuk össze, akik a megye természeti értékeit kapták lencsevégre. A kiállítás védnöke Novák László volt, aki több ízben elnyerte Az év természetfotósa címet. Ő válogatta ki a beküldött képekből a kifüggesztett 30 alkotást – árulta el az MME Veszprém megyei helyi csoportjának elnöke. Mint mondta, egyesületük arra törekszik, hogy a megyében található természeti értékeket a lehető legpontosabban felmérjék, és ezeket képességeikhez mérten minél sikeresebben meg is őrizzék. Ennek érdekében igyekeznek megismertetni tevékenységüket a fiatalabb korosztályokkal, több iskolában és óvodában tartanak előadásokat, madárgyűrűzést. Továbbá táborokat is szerveznek, melyek résztvevői több napot tölthetnek el a természetben. Ezen túlmenően igyekeznek megyeszerte képviseltetni magukat a különféle rendezvényeken.

A tárlat megnyitóját követően az egyik kiállító fotós, Hencz Péter tartott előadást Fényképbe zárt élmények Pápa környékéről címmel. A megye természeti kincseit bemutató vándorkiállítás szeptember 27-ig áll nyitva a nagyközönség előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában