Kultúra

2015.10.23. 11:40

A producer büszke az új filmre - Bemutatták Goda Krisztina Veszettek című drámáját

Veszprém – A legjobb film. Büszke vagyok rá, mondta Kálomista Gábor producer a Veszettek csütörtök esti veszprémi bemutatóján. Az új magyar film csütörtöktől látható a hazai mozikban.

Balla Emőke

Goda Krisztina rendező a legjobb mesteremberek egyike, akire mindent rá lehet bízni. Drámát, vígjátékot egyaránt. Nem csalódik, aki ezt a  filmet látja. Nagy sikerre várományos,  jó visszhangja van, közölte a producer a közönségtalálkozón. Goda Krisztina arról beszélt, hogy amikor Czető Bernát László megmutatta a regényét, úgy érezte, érdemes azt filmre vinni. Dráma, de bízik benne, hogy az is leköti a nézőket. A történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.

Ahogyan arról korábban a Naplóban is beszámoltunk, a filmet tavaly nyáron forgatták, többek között megyénkben, Várpalotán és Inotán is. Egy nehéz anyagi helyzetben élő testvérpár története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy tegyenek valamit a városukban egyre elharapódzó bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös és ki az áldozat.

A sikeres Goda Krisztina–Divinyi Réka alkotópáros nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon.

A főszerepben a mozivásznon először megmutatkozó ifj. Vidnyánszky Attila mellett Klem Viktort és Fenyő Ivánt, a további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatjuk.

A veszprémi közönségtalálkozón részt vettek a film szereplői. Klem Viktor úgy fogalmazott, nagy lehetőség számára a szerep, a film elején a csibészes figura egy kemény alakká válik. Nyári Oszkár az első pillanattól, a forgatókönyv elolvasása után érezte, hogy egy remek film részese lehet.

A közönségtalálkozón – ahol az MVM Veszprém kézilabdacsapat tagjai is részt vettek – nézők is kérdeztek. Arra voltak kíváncsiak, mikor jön a Veszettek második része, jelezve, hogy a film folytatást kíván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!