Kultúra

2016.10.05. 18:16

Ifjabb Papp Imre várkapitány: igazi végvári oroszlán volt

Sümeg- Cey-Bert Róbert: Végvári oroszlánok „Élni és halni a hazáért” című könyvét mutatják be Sümegen a Hotel Kapitányban. Emlékeznek a fiatalon elhunyt ifjabb Papp Imre várkapitányra a zsúfolásig megtelt bálteremben, ahol mások mellett családja is megjelent.

Kovács Erika

Végh László Sümeg polgármestere köszöntőjében többek között elmondta, ifjabb Papp Imre várkapitány az elmúlt 26 évben sokat tett azért, hogy a sümegi vár és környezte a mostani formájában tündököljön.

Igazi végvári oroszlán volt. Álma itt valóra is vált, fogalmazott a város elöljárója. Cey-Bert Róbert, a szerző többek között azt mondta, a szellemi és lelki végvárakat ismét fel kell építeni, meg kell erősíteni magunkat, visszanyúlni történelmi gyökereinkhez, és felvértezni magunkat. Ki kell állnunk az igazunkért, mert különben eltapos  minket a globalizáció.

Papp Imre a szerzővel

Nehéz harcunk lesz ebben a háborúban, ebben segítenek, emiatt fontosak a mostanihoz hasonló a könyvek, melyekben a katonák szellemi és lelki szinten is harcolnak. Isten áldja meg a magyart, hogy ezt a végvári harcot sikerrel folytassa tovább! - fogalmazott a szerző.

 

A könyvbemutató történelmi hangulatát Vadkerti Imre, a Komáromi Lovasszínház művésze, a Kormorán Együttes énekese idézte fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!