Kultúra

2016.12.16. 10:18

Istenadta tehetség - Külhoni magyarok előtt is felléphetett

Devecser - Az a küldetésem, hogy adjak. Hivatásom, hogy énekeljek, engem ezért küldtek – fogalmazott a húszesztendős László Attila, aki egy erdélyi kisvárosból indulva hódította meg a világot.

Penk Tímea

A fiatalember még csak tizennégy éves volt, amikor 2011-ben megnyerte a Csillag születik című tehetségkutató versenyt. Azóta sokat változott az élete.

- A műsor után felgyorsult velem a világ. Hamar fel kellett, hogy nőjek. Kézdivásárhelyről indultam Budapestre, meghódítottam Magyarországot és a világot – mesélte Attila. Egyébként is sokat változik tinédzserkorban az ember, ő azonban nemcsak megnőtt és a haját vágatta le, hanem teljesen megváltozott az élete. A családjával Szigetszentmiklósra költöztek, tavaly leérettségizett, és jelenleg a kőbányai zenei stúdió növendéke zongora szakon.

- Sok helyre el tudtam jutni, rengeteg fellépésem volt, számtalan emberrel megismerkedtem. Ez eleinte furcsa volt, persze, ezt jó értelemben mondom – fűzte hozzá tréfálkozva. Humorérzékéről a közönsége is meggyőződhet az előadásain, de amikor lejön a színpadról, akkor egy csendes, szerény, udvarias, őszinte, egy igazán szeretnivaló fiút ismerhetünk meg.

- A humort én magam sem értem. A közönség váltja ki belőlem akkor, amikor látom, hogy szeretnek. Úgy érzem, az a hivatásom, hogy énekeljek, hogy adjak, és azt csináljam, amiért ide küldtek – fogalmazott Attila, akinek Isten segít túljutni a problémákon. Hangsúlyozta, hogy sokat segít a hit, de persze a szülei is támogatják, és sokan mások, akik jót akarnak neki.

- A hitet úgy élem meg, hogy nincsenek olyan nagy gondok, amiket ne lehessen megoldani. Ha nem megy úgy valami, ahogy szeretném, ha nem sikerül ott lennem, ahová vágyom, akkor a hit segít túljutni a csalódottságon – mondta az énekes, aki úgy érzi, hogy olyan tehetséget kapott, amellyel foglalkoznia kell, és a fáradozásai nem hiábavalók.

- Szerencsés pálya ez, gyönyörű, de nehéz is. Nem könnyű megmaradni, fennmaradni, sok a konkurencia. Meg kell harcolni mindenért, de a leglényegesebb dolog az, hogy nem szabad feladni a nehézségek ellenére sem. Ez egy verseny, ahogyan a dalban is éneklem: hol van már, ki bennem él, ki az élet versenyén elkísér – idézte dalát az énekes, amelyben azt fejezi ki, hogy a nehéz pillanatokban is erősnek kell maradni. A legszebb élményei között említette, hogy külhoni magyaroknak is énekelhetett Amerikában, Kanadában, Angliában, Svédországban, és rövidesen Ausztráliába utazik.

László Attila otthon is berendezett egy stúdiót, és nagyon örül annak, hogy az interneten sokan követik. A közönség szeretetét újabb dalokkal köszöni meg. Az első saját lemeze a saját dalaival már 2012-ben elkészült.

- Jelenleg is új dalokat írok, szöveggel is próbálkozom. Egy előadónak az a legjobb, ha maga készíti a dalait, hiszen azokat tudja a legnagyobb átéléssel elénekelni, a saját alkotásában tud a leghitelesebben megmutatkozni – hangsúlyozta az énekes, aki a hivatása mellett igyekszik időt szakítani a lazításra is, és úgy élni az életét, mint más huszonéves fiatal.

 

 

Libabőr és kacagás

László Attila első karácsonyi koncertjének a Devecseri Városi Könyvtár és Művelődés Ház adott méltó környezetet. Az énekes népszerű vidám és érzelmes dalokat adott elő a barátságról, szerelemről, hazaszeretetről, hitről és hűségről, felcsendültek ismert karácsonyi dallamok, és saját szerzeményeiből is bemutatott néhányat.

A rendezvényen Szente-Takács Anna igazgató köszöntötte a vendégeket, akik olyan szép számban jelentek meg, hogy még az előcsarnokból is a koncertet hallgatták. Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke karácsonyi köszöntőjében felidézte a kastélykönyvtárhoz fűződő személyes emlékeit. Elmondta, hogy karácsony ünnepére testben és lélekben is fel kell készülni. Azt kívánta, hogy a betlehemi láng töltse be mindannyiuk ünnepét. A rendezvény végén Ferenczi Gábor polgármester köszönte meg a részvételt az előadónak, a vendégeknek és a művelődési ház dolgozóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!