Kultúra

2016.12.19. 17:41

Látássérültek karácsonyi ünnepsége

Veszprém – Karácsonyi műsort adott a Kolping Család Egyesület helyi csoportja a megyeszékhelyen és környékén élő látássérülteknek.

Marton Attila

A rendezvény kezdetén Németh Attila, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesület veszprémi kistérségi körzeti csoportjának vezetője köszöntötte a meghívottakat.

A kilencvenes évek elejétől hagyomány, hogy a Kolping Család Egyesület veszprémi csoportjának tagjai karácsonyi műsort adnak a megyeszékhelyen és a környező településeken élő látássérülteknek, mondta érdeklődésünkre Méboldné Rikk Valéria, a veszprémi tagszervezet vezetője.

Az összeállításban az adventi ünnepkörhöz és a karácsonyhoz köthető egyházi énekek, világi dalok és versek is szerepeltek, valamint felolvasták Németh Attila közelmúltban látássérülteknek kiírt, országos novellaíró pályázaton különdíjat elnyert alkotását, amely a család és az emberi kapcsolatok fontosságát hangsúlyozza.

A műsor kötetlen beszélgetéssel és közös étkezéssel folytatódott. A rendezvényt a Kolping egyesület és az önkormányzat támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!