Kultúra

2017.01.28. 13:12

Farsangi hangulat a Pegazus Színházban

Pápa - Pókember, cowboy, katica, egyszarvú, zebra és a Jégvarázs című mese szereplői is ellátogattak a Pegazus Színház fergeteges farsangi mulatságára.

Polgár Bettina

A farsang jegyében sokrétű kikapcsolódás várta a családokat a pápai teátrumban. Végh Zsolt, a Pegazus Színház társigazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, minden családi programjuk és a színházi munkájuk is – főleg a gyerekszínházi előadásokat tekintve – arról szól, hogy az egészen kicsiktől, tehát a háromévesektől az általános iskolás korosztályig megszólítsák a gyermekeket, és különféle kikapcsolódási lehetőséget kínáljanak számukra.

– A családi délelőttökön már sok-sok éves hagyományként az a cél, hogy együtt jól érezzük magunkat. Tehát ilyenkor nemcsak általánosan színházi előadásra érkeznek a gyerekek, hanem birtokba veszik a színházat: keresztrejtvényt fejthetnek, valamint a Pegazus-játéktérből rengeteg játék áll rendelkezésükre, amivel játszhatnak. Mivel most a farsangról volt szó, így természetesen jelmezeket is előkészítettünk, ha valaki esetleg nem hozott volna otthonról, emellett kézműves játszóházakkal is kedveskedtünk a résztvevőknek – ismertette Végh Zsolt.

Mint mondta, az esemény alkalmával nagy hangsúlyt fektettek a közösségi programokra is, így a gyermek megtekinthették a Pegazus Színház előadásában a Hamupipőke című zenés bábjátékot, emellett közös jelmezes felvonulás és játék, tombola, valamint négypróba is várt rájuk.

– A Hamupipőke egy világirodalmi klasszikus, a feldolgozás a Grimmek világába nyúlik vissza. A képi megfogalmazás, a rendezés, a játékstílus egy nyugodtabb tündérmesére, a romantika világát idéző játékra fogalmazódott. Minden évadban fontos cél, hogy az előadások révén a gyerekek különféle hangulatokkal, világokkal, játéklehetőségekkel találkozzanak.

Míg a korábbi, Dínómdánom című előadásunk egy modern, mai mese, addig a Hamupipőke, mivel világirodalmi klasszikusról van szó, több mint száz évre nyúlik vissza. Az évad soron következő előadása pedig az Aladdin lesz, ami a messzi Távol-Keletre repít majd bennünket. Ez lesz a harmadik bérletes bemutatónk, melynek április-májusra esik a játékrendje – tudtuk meg a teátrum vezetőjétől.

Végh Zsolt hozzáfűzte, a farsangon túl még ebben az időszakban, februárban szervezik meg az immár hagyományosnak mondható mackókiállítást, amire nagy szeretettel várják a rajongókat és az új érdeklődőket. – A mackókiállítás egy igazi kuriózum, mert amikor az alapszínészek stábja elmegy vidékre játszani, az egész színházat teljesen uralmuk alá veszik a macik. A színpadon, a nézőtéren, az öltözőben, a folyosón, az előtérben, tehát mindenhol mackók lesznek. Idén már több mint 2600 macit állítunk ki – emelt ki a Pegazus Színház társigazgatója.

A mackókiállítást február 15-től 17-ig, illetve 20-tól 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők 9.30 és 12 óra, valamint délután 14 és 17 óra között. A tíz főnél nagyobb csoportok esetén előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!