Kultúra

2017.01.25. 18:15

Színpadon a vár gyermekei

Várpalota – Rendhagyó farsangi koncertet adott a napokban a Thury-várban a Pueri Castelli (A vár gyermekei) gyermek- és ifjúsági kórus, amely az idei évtől a település kiemelt művészeti együtteseként állandó támogatást kap az önkormányzattól.

Szabó Péter Dániel

Campanari-Talabér Márta polgármester a rendezvényteremben tartott koncert előtt kiemelte, üde színfolt Várpalotán az itthon és határainkon túl is rendre sikerrel szereplő gyermekkórus, az elmúlt években mutatott teljesítményükkel rászolgáltak a kiemelt önkormányzati támogatásra.

Ezt követően aztán a dallamoké volt a főszerep. A Horváthné dr. Csomó Orsolya és Kutenicsné Izer Viktória által vezetett „vár gyermekei” néhány mű erejéig kiegészültek a Thuri György Gimnázium égisze alatt működő zeneiskolai kórus idősebb tagjaival, a feledhetetlen farsangi hangulatról pedig az énekesek mellett a Cserregő Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja gondoskodott, akik vidám eladásukkal nagy sikert arattak az esten.

A zeneiskola kórusának tagjaival is kiegészült a koncerten a Horváthné dr. Csomó Orsolya (balra) vezette Pueri Castelli
Fotó: Szabó Péter Dániel

Ami a programot illeti, Horváthné dr. Csomó Orsolya, a kórus művészeti vezetője elmondta, fontosnak tartja, hogy a klasszikus darabok mellett kortárs műveket is előadjanak a gyerekek. A kórusvezető kérdésünkre hozzátette, a 2016-os esztendő különösen sikeres volt a dalkör életében, hiszen többek között Budapesten az Ars Sacra Fesztiválon, s Tihanyban a Gardafesztiválon is énekeltek, de Balatonudvariban, Veszprémben és Tésen is nagy sikerrel léptek fel, s szereztek színpadi rutint a fiatalok.

Ennek eredményét a Thury-várban is láthatta a közönség, hiszen izgalmas koreográfiákkal színesített produkciót láthatott a nagyérdemű a Pueri Castelli koncertjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!