Kultúra

2017.02.02. 16:01

Borsos Miklós tárlata

Tihany - Meghosszabbították a Borsos Miklós szobrászművész munkáiból, Tihany vonzásában mottóval novemberben a KOGART Tihanyban nyílt kiállítást.

Müller Anikó Hanga

A tematikus tárlat a félszigethez szorosan kötődő, száztíz évvel ezelőtt született, a 20. század egyik legjelentősebb szobrász- és grafikusművész előtt tiszteleg.

A válogatás legjelentősebb alkotásain - festményein, rajzain, kisplasztikáin, szobrain, érmein, plakettjein és reliefjein - keresztül mutatja be változatos életművét.

Sok látogató keresi fel a téli hónapokban is a tihanyi kiállítás Fotó: Müller Anikó Hanga

Az elsősorban szobrászként ismert művész egész pályáját végigkísérte a rajzolás szeretete, grafikáit a részletezést mellőző, a mondanivaló lényegének képi megformálását előtérbe helyező kifejezésmód jellemzi. A tárlat nagy hangsúlyt fektet a Tihanyhoz, a Balatonhoz, a római mitológiához, a Bibliához köthető művek bemutatására.

Külön egységet képeznek a zenei témájú alkotások, a művész itáliai körútjáról származó korai képeivel pedig egy reneszánsz világba ad betekintést.

A kiállítás április 2-áig látható a téli nyitva tartás szerint, péntektől vasárnapig 10-16 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!