Kultúra

2017.04.04. 14:27

Fény derült a hatalmas kis hazugságokra - kritika

Vasárnap adták le az HBO idei egyik nagy dobásának (ha nem a legnagyobb dobásának), a Hatalmas kis hazugságoknak a záró részét, és az, aki már egy ideje figyelemmel követi az eseményeket, nem csalódott ebben a részben sem.

Rieger Zsanett

Végre fény derült arra, amire már a sorozat legeleje óta kiváncsi a néző: Kit öltek meg, és ki a gyilkos? Hosszú út vezetett idáig, de a Mielőtt meghaltam és a Vadon rendezője, Jean- Marc Vallée mindvégig fenn tudta tartani a feszültséget. A történet Liane Moriarty bestseller regényéből készült.

Habár a sorozatban néhány apró változtatásokat eszközöltek, hűségesnek sikerült maradnia a könyvhöz. Három középosztálybeli nőt ismerhetünk meg, Madeline- t ( Reese Whiterspoon ), Celeste-t ( Nicole Kidman) és Jane-t ( Shailene Woodley), akik szépek, okosak, sikeresek és Monterrey város tiszteletbeli tagjai, gyerekeik az ottani magániskolába járnak, tengerre néző grandiózus házakban élnek és férjeik, gyerekeik szeretik őket.

Egyszóval tökéletesek. De csak látszólag, ugyanis mindegyikőjükről kiderül valami sötét folt az életéből, és az álca lehull. Az ő történetükön keresztül reflektál hihetetlen érzékkel a rendező olyan társadalmi jelenségekre, mint a nők bántalmazása, megerőszakolása, vagy éppen egy ártatlannak hitt megcsalás témájára. Mindezt olyan ritmussal, képi világgal, zenei elemekkel, ami az elejétől a végéig a képernyő elé szegezi a nézőt.

De nemcsak ez, hanem a lenyűgöző színészi játék is hozzátesz ahhoz, hogy az emberi sorsokat, drámákat át tudjuk élni, mind a három színésznő remekül hozza saját karakterét, Nicole Kidman pedig hihetetlen beleéléssel játssza a bántalmazott nőt, őt mindenképp ki kell emelni, de a férjét alakító Alexander Skarsgard is meggyőző, mint agresszív, bántalmazó férfi. A hatalmas kis hazugságok tehát kiderültek, és a metaforaként használt tenger pedig hömpölyöghet tovább a most már nyugodt medrében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!