Kultúra

2017.04.06. 09:58

Zenei vetélkedő Kodály Zoltánról

Pápa – A megmérettetésen, akárcsak a Bartók Béla-emlékévi versenyen, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata diadalmaskodott, tehát Barth Rozália, Narancsik Róza, és Varga Boglárka megvédte címét.

Laskovics Márió

Városi zenei vetélkedőt szervezett középiskolások, illetve felső tagozatos általános iskolások és kisgimnazisták számára hétfőn, illetve szerdán a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Kodály Zoltán-emlékév alkalmából. A középiskolások megmérettetését a Türr István Gimnázium csapata nyerte, megelőzve a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma (Refi) és a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola csapatait, tollmeghajtót, könyvet és jegyzetfüzeteket bezsebelve – tudtuk meg a verseny szervezőjétől.

A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata (Narancsik Róza, Barth Rozália, Varga Boglárka) győzött a 14 év alattiaknál

Katona Irén elmondta, a könyvtár fél évente megjelenő zenei vetélkedő füzetsorozatának régi hagyománya van. Az intézmény Esterházy-kastélyból a Fapiac térre való költözése idején megszűnt, de a közelmúltban újraindították azzal az újítással, hogy az iskolákban az átfogó tematikájú füzetet legjobban kitöltő tizennégy éven alatti, illetve afeletti diákokból álló csapatokat vetélkedőre invitálják. A kitöltéshez zenei könyveket, helyismereti anyagokat, internetet kellett használni, illetve zenét is hallgathattak. A verseny feladatai Kodály életére és műveire irányultak.

A zsűri három tagja: Váminé Molnár Emma olvasószolgálati osztályvezető, Szanyiné Csepregi Ilona művelődésszervező és Katona Irén zenei könyvtáros

A zenei könyvtáros hozzáfűzte, a versenyt megelőzően több csapat tagjai is megfordultak a bibliotékában, hogy kölcsönözzenek vagy helyben olvassák el a kiadott szakirodalmat.

A vetélkedő feladatai Kodály életére és műveire irányultak

A tizennégy év alattiak zenei vetélkedőjét végül, akárcsak a Bartók Bélára épülő tavalyit, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola nyerte meg, jutalmul hangszórót és jegyzetfüzeteket vihettek haza. A második helyezett a Refi, a harmadik a Szent István Római Katolikus Általános Iskola csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!