Kultúra

2017.07.05. 15:55

Befogadták őt a helyiek - Ludwig Emil könyve tisztelgés a község lakói előtt

TALIÁNDÖRÖGD Ludwig Emil újságíró jó hangulatú, sok érdeklődőt megszólító találkozón mutatta be új könyvét, amelyben személyes élményeivel ismerteti meg olvasóit.

Tóth B. Zsuzsa

A szerző elmondta, hogy 1995-ben látogatott el először a Művészetek völgye eseményeire. Megtetszett neki ez a vidék, megragadta a dörögdi emberek kedvessége, tréfás kedve, nyíltsága, a Baksa-hegyi borospincék gazdáinak vendégszeretete. A sokszori látogatás eredményeképpen 1998-ban egy kis kertes házat vásárolt a településen. Bebíró lett, mert így nevezik a helyiek a községbe beköltözőket.

Ludwig Emil az író-olvasó találkozó után dedikálta kötetét

Újságíróként a kezdetektől fogva igyekezett Taliándörögdöt, az itt élő embereket bemutatni, az életüket a nyilvánosság elé tárni, írásaiban szólt a falu életéről, lakóiról. Két évtized múltán, mikor egy kiadó új könyvsorozatot indított útjára Féltett kishazák címmel, Ludwig Emil úgy érezte, tartozik egy kötetnyi vallomással Taliándörögdnek, és megírta a könyvet. A Taliándörögd, egy különös dunántúli falu múltja és jelene című kötet személyes élményeiből és érzéseiből született, a szerző tisztelgése a település lakói előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!