Kultúra

2017.07.10. 16:10

Ki kell tartani az álmaink mellett

Írni mindenki tud, de jól írni kevesen. Ebbe a kis létszámba sorolható többek között a pécsi írónő, Hujder Adrienn, ismertebb nevén Spirit Bliss.

Smidhoffer Eszter

Manapság nagyon nehéz egy írónak fennmaradnia, köztudatban lennie. Főleg egy kezdő, a pályája elején lévő írónak. Így volt ezzel Spirit is, aki idén hét éve, hogy hivatalosan is tollat ragadott. Még csak tizenhárom éves volt, amikor elkezdett történeteket írni, ám lelkesedése azóta sem hagyta el.

- Amikor tizenhat év körüli voltam, írtam egy történetet, aminek két szereplője volt, az egyiket Spiritnek, a másikat Blissnek neveztem el. Majd amikor 21 évesen elkezdtem írni az internetre, láttam, hogy mindenki álnéven ír, így én is gondolkoztam a saját művésznevemen. Keresgélés közben rábukkantam a kamaszként írt történetre, és a szereplők neveit összeadva megszületett az új nevem. A két név együtt lélekgyönyört jelent, ami számomra egyenlő az írással - mesélte az írónő.

Az írói karrierje példaképéhez, J. K. Rowlingéhoz hasonlóan nehezen indult, de kitartott, nem adta fel. Több kiadóhoz is elküldte a kész kéziratot, végül több lehetőség közül a Könyvmolyképző Kiadó ajánlatát fogadta el, ők adják ki ma is a könyveit. Másik példaképe, Emma Watson is sokszor erőt ad neki, hogy kitartó maradjon, ne adja fel az álmait. Legnagyobb vágya, hogy - ha csak kis- mértékben is - pozitív hatással legyen történeteivel a környezetére.

Emellett nagy boldogságot jelentene neki a külföldi megjelenés is. Az már most biztos, hogy a közvetlen környezetére nagy hatással van, hiszen, ahol tud, segít, barátságos, szerény nő. Spirit beszélt a könyveiről is. Elárulta, hogy tervei szerint ősszel jelenik meg legfrissebb könyve Megláncoltak címmel, ami a legutóbbi, A Szem című művének folytatása lesz. sesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!